Ads 468x60px

Pages

Kókuszos-mákos golyók

 2925.

HOZZÁVALÓK:
1 csésze zabpehely, vagy búzacsíra,
préselt alma-, vagy narancs-, vagy mandarinlé,
30 dkg mazsola,
20-25 dkg darált mák,
ízesítéshez:
vanília,
ánizs,
fahéj,
méz,
narancs-, vagy citromhéj,
kókuszreszelék.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg enyhén a zabpelyhet vagy búzacsírát, majd öntözzük meg frissen kipréselt narancs, mandarin vagy alma levével, hogy puha kását kapjunk. Adjuk hozzá a mazsolát és a darált mákot, tetszés szerint ízesítjük vaníliával, ánizzsal vagy fahéjjal, mézzel és reszelt narancs- vagy citromhéjjal, és formáljunk belőle golyócskákat. A golyókat forgassuk kókuszreszelékbe. Azonnal fogyasztható, de egynapos pihentetés után még kellemesebb az íze.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése