Ads 468x60px

Pages

Epres tiramisu

 2928.

HOZZÁVALÓK:
1 kg eper (15 db szép epret félreteszünk a többit félbe, negyedbe vágjuk),
25 dkg mascarpone,
13 dkg porcukor,
2 dkg vaníliáscukor,
4 tojássárgája,
2 dl tejszín,
1 csomag habfixáló,
30 dkg piskótalap,
6 evőkanál illatos likőr,
citromfű levélkék.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, a vaníliáscukorral és az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és keverjük a tojáskrémhez (egy kicsit híg lesz, de ez nem baj). A piskóta lap felével béleljünk ki egy szögletes tálat, locsoljuk meg a likőr felével. A krém kétharmadát kenjük a piskóta tetejére, nyomkodjuk bele az epret, majd borítsuk rá a maradék piskóta lapot, locsoljuk meg a maradék likőrrel és vonjuk be a maradék krémmel. Kockázzuk fel és tegyük a félretett epret a kockák közepébe, végül 6 órára rakjuk hűtőbe.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése