Ads 468x60px

Pages

Orleans szelet

 2920.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
20 dkg margarin,
30 dkg liszt,
1 tojás,
lekvár,
csokoládé-, vagy citrommáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, adjuk hozzá a porcukrot és egy tojással állítsuk össze. Formáljuk hengerré, és vágjuk 3 egyenlő részre. Az egyes darabokból sodorjunk tepsi hosszúságú rudakat, és azt nyújtsuk nyújtófával 3 mm vastag kb. 12 cm széles, egyforma lapokká. A lapokat nyújtófára csavarva, helyezzük sütőlemezre, széleit vágjuk egyenesre, és külön-külön süssük meg. (Sütés előtt villával megszurkáljuk, nehogy felhólyagosodjon a tészta.) A megsült lapokat még melegen ízlés szerint választott lekvárral kenjük meg, és a három részt ragasszuk össze. Csokoládé- vagy citrommázzal vonjuk be. A tésztát vágjuk keskeny, hosszúkás szeletekre.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése