Ads 468x60px

Pages

Mákos sütemény cseresznyés mázzal

 2930.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg margarin,
25 dkg frissen darált mák,
20 dkg cukor,
3 csomag vaníliáscukor,
7 tojás,
12,5 dkg darált mandula,
1/2 csomag sütőpor,
a mázhoz:
25 dkg cseresznyelekvár,
1,5 teáskanál tortazselé-por,
2 evőkanál cseresznyepálinka vagy aroma.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A mákot 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, majd alacsony hőfokon 8-10 percig hagyjuk dagadni. Ezután szűrőben pihentetjük, míg kihűl. A margarint, a cukrot és a vaníliáscukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egészet habosra keverjük. A sütőport összekeverjük a mandulával és a mákkal, majd felváltva kisebb adagokban beledolgozzuk a tojásos-margarinos masszába. A végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habját. Egy lapos, szögletes sütőformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a kész masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A máz készítéséhez a lekvárból a konyhai robot vágókése segítségével finom pépet készítünk. Majd alacsony hőmérsékleten lassan felforraljuk. A zseléport összekeverjük a pálinkával, és a lekvárhoz adjuk. Még egyszer hagyjuk felforrni, majd még melegen rákenjük a süteményre. Kivesszük a formából, és leszedjük róla a papírt.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése