Ads 468x60px

Pages

Burgerlandi mandulatorta

 2923.

HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
1 tojássárgája,
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom reszelt héja,
6 dkg sima liszt,
12 dkg hámozatlan darált mandula,
5 dkg vaj,
vaj és liszt a formához,
a töltelékhez:
17 dkg hámozatlan darált mandula,
9 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
csipetnyi őrölt fahéj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl mandulalikőr,
5 dl tejszín,
4 lap zselatin,
reszelt főzőcsokoládé meghinteni.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és keverjük a fenti masszába. A vajat olvasszuk fel, a szitált liszttel és a mandulával együtt szintén keverjük bele. Öntsük a masszát kivajazott és lisztezett tortaformába, előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig süssük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd 2 órányi pihentetés után szedjük ki belőle, a tetejét simítsuk el. A krémhez a mandulát a szitált porcukorral, valamint fahéjjal, vaníliáscukorral egy nagy tálban keverjük össze. A tejet forraljuk fel és öntsük rá, addig keverjük, míg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a mandulalikőrt is. A zselatint áztassuk hideg vízbe puhulni, a tortalapot tegyük vissza a közben megtisztított formába. A tejszínt verjük kemény habbá, a zselatint jól nyomjuk ki, és kevés forró vízben oldjuk fel, a mandulakrémmel együtt keverjük a tejszínbe és kenjük rá a tortalapra. A tetejét simítsuk el, a tortát tegyük 3 órára a mélyhűtőbe, majd további 3 órán át a hűtőszekrény normál részében hagyjuk állni. Végül óvatosan szedjük ki a formából, majd az oldalát és a tetejét hintsük meg reszelt csokoládéval.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése