Ads 468x60px

Pages

Német márványos sütemény

 2922.

HOZZÁVALÓK:
2 dkg kakaópor,
24 dkg cukor,
1 dl tej,
15 dkg vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
2 g só,
2 tojás,
20 dkg liszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A formát kenjük be vajjal vagy olajjal és tegyünk sütőpapírt az aljára. Melegítsük fel a sütőt 2-3-as fokozatra. A kakaóport keverjük össze 4 dkg cukorral és kb. 1,5 evőkanál tejjel (keverjük péppé). Ezt a masszát hagyjuk állni egy kicsit. A vajat a megmaradt 20 dkg cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval keverjük habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat. Keverjük bele a maradék tejet és a lisztet is. A tészta felét öntsük a formába. A maradék tésztát keverjük össze a kakaóval, amíg teljesen barna nem lesz. Ezt is öntsük bele a formába, és a tetejét simítsuk le. A süteményt helyezzük a sütő közepébe és 1,5 óra hosszat süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése