Ads 468x60px

Pages

Rumos szavaren

 2919.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
5 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag szárított élesztő,
3 evőkanál tej,
3 tojás,
csipetnyi só,
a sziruphoz:
1/4 l víz,
1/4 l nádcukorszirup,
6 evőkanál rum.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját a cukorral és a sóval keverjük ki, míg kifehéredik. Tegyük bele az élesztőt és a lisztet, majd a tojások felvert fehérjét. Egy koszorú alakú sütőformát vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. Süssük meg rögtön 180 fokon 25 perc alatt. Borítsuk ki a formából.
Melegítsük meg a sziruphoz valókat, öntsük le vele a süteményt. Hagyjuk, hogy az összes folyadékot magába szívja. Hűtsük le. Tálaláskor tegyünk a sütemény közepén lévő mélyedésbe gyümölcssalátát vagy tejszínhabot.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése