2940.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg alma,
5 dkg margarin,
fahéj,
szegfűszeg,
3 zsemle,
5 dkg búzadara,
7 tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le az almát, pároljuk meg, és még melegen keverjük bele a margarint. Fahéjjal, szegfűszeggel, édesítőszerrel édesítsük. Áztassuk be a zsemléket, törjük át, és adjuk az almákhoz. Keverjük össze a tésztát a búzadarával és a tojásfehérjék keményre vert habjával. Öntsük kivajazott tűzálló tálba, és gőzben 1 órát főzzük.
75 dkg alma,
5 dkg margarin,
fahéj,
szegfűszeg,
3 zsemle,
5 dkg búzadara,
7 tojásfehérje.
Reszeljük le az almát, pároljuk meg, és még melegen keverjük bele a margarint. Fahéjjal, szegfűszeggel, édesítőszerrel édesítsük. Áztassuk be a zsemléket, törjük át, és adjuk az almákhoz. Keverjük össze a tésztát a búzadarával és a tojásfehérjék keményre vert habjával. Öntsük kivajazott tűzálló tálba, és gőzben 1 órát főzzük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése