Ads 468x60px

Pages

Almás rizs

 2941.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg rizs,
2,5 dl víz,
5 dl tej,
5 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10-15 dkg cukor,
1 citrom leve.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott rizst áztassuk tiszta vízbe fél órára. Közben a meghámozott, kicsumázott almát reszeljük le, majd a citromlével meglocsolva, fedő alatt, saját levében pároljuk meg. A rizst szűrjük le, a vizet és a tejet öntsük rá, majd addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja. A mazsolát és a cukrot keverjük bele. Fedő alatt hagyjuk még 10 percig, a lángot azonban oltsuk el alatta. A reszelt almát keverjük össze a megfőtt tejberizzsel, és miután kihűlt, alaposan hűtsük le.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése