Ads 468x60px

Pages

Palugyai torta

 2933.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg gesztenyepüré,
2 dkg vaníliáscukor,
3 dkg reszelt csoki,
8 tojás,
10 dkg cukor,
a krémhez:
1 csomag vaníliás puding,
50 dkg tejszínhab,
2 dkg zselatin,
a díszítéshez:
csokoládé,
szeletelt mandula,
tejszínhab.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a gesztenyepürét a vaníliáscukorral, a reszelt csokival és a tojássárgájával. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral, majd könnyed mozdulattal keverjük hozzá az előzőleg kikevert gesztenyekrémhez. Zsírozott, lisztezett sütőlemezre bejelölünk 5 tortakarika formát. A kész masszát doboslap vastagságban kenjük el, majd süssük meg. Készítsük el a pudingot, majd kihűlés után keverjük hozzá a felvert tejszínhabot. A zselatint 1 dl hideg vízzel keverjük el és vízgőzön olvasszuk fel. Rétegezve töltsük, majd két órás fagyasztás után díszítsük. A tetejét csokoládéval vonjuk be, az oldalát szeletelt mandulával díszítsük. A kész tortát még tejszínhabrózsákkal is díszíthetjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése