Ads 468x60px

Pages

Darás diós - Karidópita

 2943.

HOZZÁVALÓK:
1,5 csésze liszt,
1,5 csésze cukor,
2 csésze dara,
5 tojás,
25 dkg tört dió,
20 dkg margarin,
2 kiskanál sütőpor,
a sziruphoz:
2 csésze cukor,
4 csésze víz,
1 darabka narancshéj,
1 fahéjdarabka.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A mixerben kavarjuk habosra a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott margarint, a búzadarát, a sütőporos lisztet, a diót és addig kavarjuk, míg jól összeáll a massza. Egy közepes tepsit zsírozzunk ki, öntsük bele a nem túl folyós, de még önthető masszát és 35-40 percig 180 fokon süssük közepes sütőben. Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi, kapcsoljuk ki a sütőt, fokozatosan hűtsük ki, majd ha már langyos öntsük rá lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény és tálalható.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése