Ads 468x60px

Pages

Sakktekercs

 2934.

HOZZÁVALÓK:
a világos tésztához:
5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük),
1 csomag sütőpor,
5 kávéscsésze liszt,
5 csésze cukor,
1 csésze tej,
1 csésze étolaj,
a barna tésztához:
ugyanaz, mint a világos, csak 2 evőkanál kakaót keverünk hozzá,
5 db ostyalap (1 csomag) a tekercsek beborításához, ne a keskeny fajtát válasszuk,
a krémhez:
1,2 l tej,
3 csomag vaníliás puding,
25 dkg margarin,
20 dkg darált dió, vagy gesztenyemassza,
30 dkg porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A világos tésztához a hozzávalókat dolgozzuk össze alaposan, és egy nagyméretű tepsiben süssük ki (megfelelő erre a célra a sütő nagy tepsije). Miután kihűlt, vágjuk 10 egyforma csíkra. A barna tésztát is süssük meg és ezt is vágjuk 10 egyforma csíkra.
A krémhez főzzük meg a tejben a vaníliás pudingporokat. Még melegen keverjük bele a pudingba a margarint, a darált diót (vagy gesztenyemasszát), és a porcukrot. Még melegen kenjük meg az ostyalapokat egyenként, de úgy, hogy a piskóták közé is jusson krém. 2 világos, és 2 sötét csíkot krémmel ragasszunk össze (sakk-szerűen rendezzük el a színeket), és a már megpuhult ostyalappal tekerjük be. Négyzet alakú rudat kapunk, melyet mind a négy oldalán beborít az ostya. Fontos, hogy minden oldala kellően megpuhuljon, így néha forgassuk meg, hogy mindig más oldala legyen alul. A többi tészta csíkokkal és ostyalapokkal is ugyanígy járunk el, így összesen öt rúd sütit kapunk, amik felszeletelve nagyon-nagyon mutatósak, és finomak!


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése