Ads 468x60px

Pages

Házi halva

 2944.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg búzadara,
2 dl olívaolaj,
1 csésze tört vagy apróra vágott dió,
a sziruphoz:
4 pohár víz,
2 pohár cukor,
1 darabka fahéj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Az olajat hevítsük fel egy lábosban, majd nagyon lassan öntsük hozzá kevergetve a darát. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan adjuk hozzá a szirupot, és kavarjuk tovább, nehogy odakapjon. Mikor már kezd sűrűsödni, tegyük bele a diót, és még annyi ideig kavarjuk, amíg jól elválik a lábos szélétől. Öntsük magas torta vagy kuglófformába, tegyünk rá egy tányért, rögtön fordítsuk meg és hagyjuk így kihűlni. Mikor kihűlt, vegyük le róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva. A szirup elkészítése: Főzzük össze a vizet a cukorral és egy darabka fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll, majd hagyjuk kihűlni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése