Ads 468x60px

Pages

Barackos mandularúd

 2982.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7,5 dkg cukrozott narancshéj,
20 dkg nyers marcipánmassza,
12,5 dkg baracklekvár,
1,5 cl cseresznyepálinka,
15 dkg apróra vágott mandula.
a díszítéshez:
15 dkg sötét és 15 dkg világos süteménybevonó máz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk finomra a cukrozott narancshéjat. Gyúrjunk a marcipánból, a lekvárból és a cseresznyepálinkából sima tésztát. A masszát töltsük nyomózsákba. A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral. A mandulát rakjuk lapos tálra, és a marcipánmasszából óvatosan nyomjunk 3 cm-es csíkokat a tetejére. A rudakat forgassuk meg a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben 10-15 percig süssük. Ezután a süteményt vegyük le a sütőlemezről, és hagyjuk hűlni. A kétféle bevonó csokoládét olvasszuk fel. Mártsuk a rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése