Ads 468x60px

Pages

Sós gesztenyepalacsinta

 2981.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 egész tojás,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
1/2 dl olaj,
ízlés szerint só,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl sűrű tejföl,
1 mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
a bundázáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A palacsintát a szokott módon megsütjük. A gesztenyemasszát a tejföllel kenhetőre keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A palacsintákat egyenként megtöltjük a gesztenyés krémmel, és két végüket behajtva, szorosan felcsavarjuk. Lisztbe mártjuk, a habosra felvert tojásba beleforgatjuk, és zsemlemorzsába hempergetve, 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 1-2 perc alatt szép pirosra megsütjük, a fölösleges olajat leitatjuk, és tartármártással tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése