Ads 468x60px

Pages

Foszlós lángos

 2980.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg finomliszt,
1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt),
1/2 dl tej,
1/2 dkg élesztő,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott teáskanál só,
kevés pecsenyezsír.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egész felületét vékonyan megkenjük pecsenyezsírral, szorosan felcsavarjuk, mint a rétest szokás, majd 30 percig pihentetjük. Ezután újból kinyújtjuk, de már fél centi vastagra. Fánkszúróval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel széthúzogatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajban 2-3 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése