Ads 468x60px

Pages

Lúdláb meggyel

 2974.

HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
7 tojás,
7 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
5 tojás,
30 dkg cukor,
20 dkg csokoládé,
25 dkg margarin,
1/kg meggy.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A piskóta verjük fel a tojások fehérjét a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a kakaót, a 7 tojások sárgáját, és a sütőport, dolgozzuk össze és süssük meg. A krémhez gőz fölött főzzük meg az egész tojásokat a cukorral, majd tegyük bele a csokit, a margarint és a vágott, lecsepegtetett meggyet. A krémnél vigyázzunk, hogy a vajat csak akkor tegyük bele, amikor a csoki már kihűlt, különben szétfolyik. A piskótát kenjük meg, és a tetejét csokoládéval vonjuk be.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése