Ads 468x60px

Pages

Mazsolás fánk

 2979.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg rétesliszt,
2 egész tojás,
2-3 evőkanálnyi tejföl,
8 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
1 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, a rummal, a tejföllel, a vajjal, a cukorral és a sóval. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Az egy órán keresztül pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval vagy egy vizespohárral kiszaggatjuk. Egy tésztakorongra rászórunk néhány szem, leszárazott és megmosott mazsolát, ezután ráborítunk egy másikat, és körben a szélét jól összenyomjuk. 170 fokra forrósított olajba téve 2-3 perc alatt megsütjük. Még melegen rászórjuk a vaníliáscukrot.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése