Ads 468x60px

Pages

Piskótapuding

 2975.

HOZZÁVALÓK:
14 tojás,
25 dkg porcukor,
1/2 rúd vanília,
25 dkg liszt,
8 dkg csokoládé,
1/4 kiskanál alkörmös,
az öntethez:
4 tojássárgája,
12 dkg cukor,
1/2 l tej.



 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliával. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Osszuk három részre: az elsőbe tegyük a reszelt csokoládét, a másodikba pár csepp alkörmöst, hogy rózsaszínű legyen, a harmadikat pedig hagyjuk sárgára. Külön-külön süssük ki, miután kihűlt vágjuk kockákra, rakjuk bele váltogatva a pudingformába. Az öntethez keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a tejjel, és öntsük rá a tésztára, majd fél óráig főzzük gőzben. Narancsmártással tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése