Ads 468x60px

Pages

Mágnás dióspite

 2977.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
16 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 citrom,
a töltelékhez:
barack-, vagy málnaíz,
20 dkg cukor,
2 tojás,
15 dkg őrölt dió,
1/2 csomag vaníliáscukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a liszttel elkevert sütőport, a zsírral, a porcukorral, az egész tojással, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. A tészta egy részét félretéve, nagyobb részét vékonyra nyújtsuk ki és tepsibe téve, barack- vagy málnaízzel kenjük meg. A töltelékhez keverjük össze a cukrot, a tojások sárgáját, az őrölt diót, a vaníliáscukrot és a tojások keményre vert habját, majd kenjük az ízzel megkent. A félretett tésztából sodorjunk pálcikákat, és azokból készítsünk rácsozatot, melyet sütés előtt tojással megkenünk. Lehetőleg magas oldalú tepsit válasszunk a sütéshez. Miután kihűlt, a tepsiben szeleteljük fel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése