Ads 468x60px

Pages

Diós körtetorta

 2693.

HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál citromlé,
1 érett, megtisztított, kis kockákra vágott körte,
15 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor,
3 tojás,
1 kiskanál őrölt fahéj,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
15 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg durvára vágott dió,
5 dkg barna cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Locsoljuk a citromlevet a körtére. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát vajazzunk ki, és sütőpapírral béleljük ki. A vajat a cukorral és a sütőporral keverjük habosra. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele, és fahéjjal meg szerecsendióval ízesítsük. Keverjük össze a lisztet a körtével és a dió kétharmad részével, majd forgassuk a tésztába. A formába simítva a barna cukorral és a maradék dióval szórjuk meg. Egy óra hosszat süssük a 180 fokra előmelegített sütőben, 45 perc után a tetejére borítsunk tiszta papírlapot, nehogy idő előtt megbarnuljon. A sütőből kivéve 5 percig pihentessük, majd a formából kiemelve hűtsük ki.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése