Ads 468x60px

Pages

Mogyorótorta

 2682.

HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
17 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg dara,
15 dkg őrölt mogyoró,
1/2 csomag sütőpor,
1/4 liter tej,
a mázhoz:
8 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
1/2 citrom leve,
a töltelékhez:
1/8-1/4 liter tejszín (kemény habja),
10 dkg őrölt mogyoró,
kevés rum.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojásokat a cukorral, és a vaníliáscukorral, adjuk bele egymásután a zsemlemorzsát, a darát és a sütőporral kevert mogyorót felváltva a tejjel. Csak az alján jól kizsírozott tortaformában közepes tűznél kb. 35 percig süssük. Töltsük meg és mázzal vonjuk be, esetleg a tetejét tejszínhabbal díszítsük. A töltelékhez keverjünk össze ízlés szerint 1/8-1/4 liter tejszínhabot mogyoróval és rummal. A mázhoz keverjük el a cukrot a tojásfehérjével és a citrom levével.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése