Ads 468x60px

Pages

Részeges almapuffancs

 2684.

HOZZÁVALÓK:
3 savanykás alma,
2 tojás,
10 dkg zabpehely,
2 dl tej,
2 evőkanál korpás liszt,
3-4 evőkanál cukor,
2 evőkanál olaj,
1/2 citrom leve és lereszelt héja,
1/2 dl rum,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
a tetejére:
kevés fahéjas porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Csöpögtessük a citromlevet a lereszelt almára. A tojásokat verjük habosra a tejjel, és öntsük a zabpehelyre. 15 percig hagyjuk ázni, ezután keverjük össze a reszelt almával, a korpás liszttel, a rummal, a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Végül keverjünk bele 2 evőkanál olajat is, majd egy teáskanállal a felforrósított olajba szaggatva, mindkét oldalát süssük pirosra. A felesleges olajat csöpögtessük le és még forrón hintsük meg a fahéjas cukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése