Ads 468x60px

Pages

Mandulás fonott kalács

 2689.

HOZZÁVALÓK:
8 dkg margarin,
2,5 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
1,25 dl tej,
37,5 dkg liszt,
7,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
a töltelékhez:
25 dkg hámozatlan mandula,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1,25 dl habtejszín,
1 kisebb alma,
a kenéshez:
1 tojássárgája,
a tepsi kikenéséhez: margarin,
1 evőkanál kajszibarack lekvár.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt, oldjuk fel a cukorral langyos tejben, és meleg helyen letakarva 10 perc alatt futtassuk fel. Kissé olvasszuk meg a margarint és a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és az élesztőt hozzáadva gyúrjunk sima tésztát. Formáljunk belőle cipót, és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mandulát daráljuk le héjastól, keverjük össze a cukorral, a tojással és a tejszínnel. Hámozzuk meg az almát, reszeljük finomra, és adjuk a töltelékhez. A tésztát jól gyúrjuk át, nyújtsuk téglalap alakúra, és kenjük rá a tölteléket. A tésztát a szélesebb oldala felől tekerjük fel. A szélét kenjük meg tojássárgájával, és nyomjuk össze jól. A tekercset egy éles késsel hosszában vágjuk félbe, és a két darabból készítsünk fonatot. Margarinnal megkent sütőlemezen hagyjuk tovább kelni. Melegítsük meg a barackízt, kenjük meg vele a fonott kalácsot, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése