Ads 468x60px

Pages

Mákos-almás-diós

 2694.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 dkg élesztő,
4 evőkanál porcukor,
1 dl tejföl,
a töltelékhez:
1 kg alma,
3 dkg vaj,
1/2 citrom,
1 dl tej,
25 dkg dió,
25 dkg mák,
lekvár.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a margarint, a szódabikarbónát, az élesztőt, és a porcukrot a tejföllel, majd pihentessük hűtőben 1 órát. A töltelékhez keverjük össze a reszelt almát a vajjal és a citrom levével, majd pároljuk pépesre. A forró cukros tejhez keverjük hozzá a diót és ugyanígy a darált mákot. A tésztából nyújtsunk 4 vékony lapot. Az elsőre lekvárt és mákot tegyünk, a másodikra lekvárt és almát, a harmadikra pedig lekvárt és diót. A negyedik lappal fedjük be. Szurkáljuk meg, és forró sütőben süssük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése