Ads 468x60px

Pages

Húsvéti tojás kekszből

 2692.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
1 evőkanál kakaó,
2 evőkanál rum,
20 dkg porcukor,
baracklekvár,
20 szem meggybefőtt,
porcukorral kevert kókuszreszelék, vagy tortadara,
cukor-, vagy csokoládémáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a ledarált háztartási kekszet, a kakaót, a rumot, a porcukrot és a baracklekvárt. A lekvárt csak fokozatosan és csak annyit adjunk hozzá, hogy nehogy túl lágy legyen. Burkoljuk a kimagozott meggybefőttet a masszába, és formáljunk belőle tojásalakot. Ezeket forgassuk meg porcukorral elkevert kókuszreszelékben, vagy hempergessük tortadarába. Ha megszikkadtak a tojások, bevonhatók különböző színű cukor- vagy csokoládémázzal.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése