Ads 468x60px

Pages

Túrós pehelykoszorú

 2683.

HOZZÁVALÓK:
1 doboz leveles-vajas tészta,
50 dkg túró,
4 dl tejföl,
10 dkg zabpehely,
1 citrom leve és lereszelt héja,
15-20 dkg cukor ízlés szerint,
5 dkg mazsola,
1 mokkáskanál só,
a tetejére:
1 tojás,
kevés citromhéjjal kevert porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez keverjük össze az áttört tehéntúrót a cukorral, a zabpehellyel, a tejföllel, a citromlével, a citromhéjjal, a mazsolával és a sóval. Nyújtsuk a felengedett tésztát lisztezett deszkán egy nagyon vékony, szögletes, nagy lappá. A szélére egy csíkban kenjük fel a tölteléket, majd szorosan tekerjük fel, mint a rétest. Két végét behajlítva formázzunk belőle koszorút, és óvatosan helyezzük sütőlapra. A tetejét kenjük be a felvert tojással, és tegyük az előmelegített forró sütőbe. Közepes lángon süssük szép pirosra. Még forrón vágjuk fel, hintsük meg a citromhéjas porcukorral, de csak akkor tálaljuk, mikor már kihűlt.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése