Ads 468x60px

Pages

Amerikai csokis aprósütemény

 2777.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
22,5 dkg lágy vaj,
15 dkg barna cukor,
5 dkg kristálycukor,
10 dkg vaníliás pudingpor (nem főzős),
2 tojás,
1 teáskanál vanília eszencia,
20 dkg apró kockákra vágott ét- vagy tejcsokoládé,
ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése