Ads 468x60px

Pages

Szőlős rizskoszorú

 2772.

HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
20 dkg rizs,
só,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg mazsola,
5 dkg mandula,
rum,
3 tojás,
vaj,
2 fürt nagyszemű piros szőlő,
10 dkg cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Adjuk a rizst a forrásban levő tejhez, csipetnyi sóval szórjuk meg, és főzzük puhára. Miután kihűlt, keverjük bele a vaníliáscukrot, diónyi vajat, a rumba áztatott mazsolát, és a tojásokat. Simítsuk koszorú alakú formába a masszát és a sütőben, vízfürdőben közepes tűznél főzzük meg. A szőlőt szemezzük le. A felét tegyük félre, a másik felének préseljük ki a levét, szűrjük át, és a cukorral mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve, kevés rummal keverjük el. Ha a rizskoszorú elkészült, borítsuk tálra. Az egész szőlőszemeket helyezzük a koszorú közepére, a tál szélét is rakjuk körbe, majd öntözzük meg a sziruppal. Langyosan is, hidegen is nagyon finom.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése