Ads 468x60px

Pages

Aszalt szilvás rétes

 2784.

HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
15 dkg zabpehely,
20 dkg aszalt szilva,
3 dl rostos szilvalé,
25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint méz,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelék elkészítéséhez adjuk a szilvalevet és a felvert tojásokat a zabpehelyhez, majd 20 percig hagyjuk állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben forraljuk fel, és fedő alatt főzzük 5 percig, majd magozzuk ki, és vágjuk csíkokra. A szilvával és az áttört túróval együtt adjuk hozzá az áztatott zabpehelyhez. Keverjük össze alaposan, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval ízesítsük. A réteslapok közül kettőt tegyünk nedves konyharuhára, kenjük meg egy evőkanál olajjal, majd a töltelék félét a szélére, egy csíkban kenjük fel. A konyharuha segítségével szorosan csavarjuk fel, és tegyük kikent sütőlapra. A tetejét is olajozzuk meg. A másik rétesrudat ugyanígy készítsük el. Előmelegített, forró sütőben 13-15 percig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése