Ads 468x60px

Pages

Diós szelet fehércsokoládéval

 2774.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 csomag élesztőpor,
5 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
25 dkg vaj,
a töltelékhez:
25 dkg darált dió,
2 csomag vaníliaízű porcukor,
25 dkg baracklekvár,
a díszítéshez:
20 dkg fehércsokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőport a langyos tejjel. Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, adjuk hozzá a porcukrot, a tojást, a vaníliáscukrot és az élesztőt. Az egészet alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle három cipót. 30 percig pihentessük hűtőben. Nyújtsunk lapokat a cipókból egy kivajazott és kilisztezett tepsibe, az első lapot a helyezzük tepsibe. A lekvár felét simítsuk a tepsibe helyezett tésztára, szórjuk meg a cukros dió felével és tegyük rá a másik kinyújtott cipót, majd simítsuk rá a maradék lekvárt, amelyet szórjunk meg a maradék dióval, végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot. Szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben nagy lángon 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, a fehércsokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd a mázzal vonjuk be a kész süteményt. Forró késsel téglalap alakú szeletekre vágjuk, így tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése