Ads 468x60px

Pages

Málnás püspökkenyér

 2773.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
20 dkg liszt,
10 dkg étkezési búzakeményítő,
1/2 teáskanál sütőpor,
1,2 dl tojáslikőr,
25 dkg fagyasztott málna,
csipetnyi só,
a forma kikenéséhez:
margarin.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval, robotgéppel vagy fakanállal keverjük ki habosra. Közben egyenként adjuk hozzá a felütött tojásokat. A lisztet vegyítsük el az étkezési búzakeményítővel és a sütőporral, majd szitáljuk bele a tojásos masszába. Végül öntsük bele a tojáslikőrt is. A gurulós mirelit málnát felengedés nélkül keverjük a tésztába. A tésztát töltsük margarinnal kikent, kb. 26 cm hosszú, magas falú sütőformába és simítsuk el. Tegyük előmelegített sütőbe, és 175 fokon kb. 100-105 percet süssük. Ha a teteje nagyon barnulni kezdene, befedhetjük sütőpapírral. A kész süteményt borítsuk rácsra, és hagyjuk hűlni. A cukormázhoz a porcukrot csomómentesen keverjük el a tojáslikőrben, majd öntsük rá a málnás püspökkenyérre, és hagyjuk dermedni. Miután kihűlt, vágjuk szeletekre, és tejszínhabbal kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése