Ads 468x60px

Pages

Aszalt szilvás lepény

 2783.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg aszalt szilva,
15 dkg rétesliszt,
15 dkg cukor,
4 tojás,
50 dkg magvaváló szilva,
1 teáskanálnyi sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
4 szem összetört szegfűszeg.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott aszalt szilvát előző este áztassuk tiszta vízbe, majd másnap szűrjük le és magozzuk ki. Vágjuk össze nagyon apróra. 5 dkg lisztet szórjunk rá, és keverjük össze alaposan. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral, a tört szegfűszeggel és a vaníliáscukorral, ezután sózzuk meg és keverjük bele a sütőport. Forgassuk bele a fehérjékből vert kemény habot, végül adjuk hozzá az apróra vágott aszalt szilvát és a lisztet. Lazán összevegyítem az egészet, majd kikent és belisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntöm a tésztát. A tetejét sűrűn rakjuk meg a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott fél szilvaszemekkel, amiket magházukkal lefelé tegyünk rá. Rakjuk előmelegített, forró sütőbe a tepsit, és 5 percig erős lángon süssük, majd a hőfokot mérsékelve 30-35 percig süssük tovább a közepesnél kisebb lángon. Hagyjuk a tepsiben kihűlni és vágjuk kicsi, téglalap alakú darabokra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése