2775.
Melis István cukrászmester receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
30 dkg egész tojás (az átlagos tojás kb. 5 dkg),
30 dkg sima liszt,
2 dkg sütőpor,
kakaópor a massza feléhez,
rummal higított gyümölcslekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint meglangyosítjuk, és a cukorral kikeverjük habosra, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Vigyázzunk, hogy ne fusson össze. A lisztet is hozzákeverjük a sütőporral együtt, majd a massza feléhez hozzáadjuk a kakaót, és lapokat sütünk belőle, egyéni ízlés szerint. Ezeket a lapokat töltjük össze a rumos lekvárral. Ezt lecukrozzuk, és kockákra vágjuk. Jobban járunk, ha külön sütjük a lapokat, és nem egyben, hiszen a tésztát elég nehézkes lenne lapokra vágni.
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
30 dkg egész tojás (az átlagos tojás kb. 5 dkg),
30 dkg sima liszt,
2 dkg sütőpor,
kakaópor a massza feléhez,
rummal higított gyümölcslekvár.
A margarint meglangyosítjuk, és a cukorral kikeverjük habosra, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Vigyázzunk, hogy ne fusson össze. A lisztet is hozzákeverjük a sütőporral együtt, majd a massza feléhez hozzáadjuk a kakaót, és lapokat sütünk belőle, egyéni ízlés szerint. Ezeket a lapokat töltjük össze a rumos lekvárral. Ezt lecukrozzuk, és kockákra vágjuk. Jobban járunk, ha külön sütjük a lapokat, és nem egyben, hiszen a tésztát elég nehézkes lenne lapokra vágni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése