Ads 468x60px

Pages

Bisquit tekercs mogyorókrémmel

 2804.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
4 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
2 csomag mogyorókrém por,
6 dkg liszt,
25-30 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojásfehérje.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a cukrot a tojások sárgájával és a vaníliáscukorral fél óráig, majd folytonos keverés közben adjuk hozzá a lisztel kevert sütőport, és legvégül a tojások kemény habját. A félujjnyi vastag tésztát fehér papírral bélelt tepsiben lassú tűzön süssük. Sütés után a tepsiből óvatosan kiemelt tésztát megfordítva helyezzük egy ív fehér papírra, és az alább leírt töltelékkel kenjük meg. A megkent tésztát melegen tekercseljük, és fehér papírba göngyölve hagyjuk a kihűlésig. A töltelékhez keverjük el a hideg tejben a mogyorókrém port, a lisztet, és ízlés szerint a cukrot, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. A meleg krémet néha-néha megkeverve hagyjuk hűlni. A felkenés előtt keverjük a krémhez 3 tojás kemény habját.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése