Ads 468x60px

Pages

Paradicsomos-sajtos pite Új-Zélandról

 2808.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
15 dkg liszt,
1 paradicsom 8 részre vágva,
10 dkg reszelt sajt,
6 vékony szelet angolszalonna - apró kockákra vágva,
3 felvert tojás,
3 dl tej,
só,
bors,
aprított petrezselyem.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk gombóccá a vajat, és a lisztet 2-3 evőkanál vízzel. Nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy kb. 25 cm átmérőjű, kerek, lapos tálat (pl. jénai tetejét), úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. A paradicsomokat osszuk el egyenlően a tésztán, szórjuk rá a sajtot, és a szalonnát. A tojásokat keverjük össze a sóval, a borssal, és a petrezselyemmel és öntsük rá a sajtra. Tegyük forró sütőbe a töltelék megszilárdulásáig. Melegen tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése