Ads 468x60px

Pages

Brownies

 2811.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg félédes csokoládé,
10 dkg dióbél,
12,5 dkg cukor,
10 dkg puha vaj,
10 dkg liszt,
6 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaópor,
a mázhoz:
20 dkg csokoládé bevonó,
a díszítéshez:
kandírozott cseresznye,
zöld pisztácia,
dióbél vagy csokoládéreszelék.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A csokoládét törjük kis darabokra, és kislábosban, forró vízfürdőben olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. A dióbelet aprítsuk durvára. A vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját, és az egészet keverjük el alaposan. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és a durvára vágott diót. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, és adjuk a krémhez. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a tésztába. Az egész masszát dolgozzuk simára. A sütőt, elő kell melegíteni 180 fokra, kenjük a tésztát egy 20-szor 30-as sütőlemezre, amit kizsíroztunk, vagy kibéleltünk sütőpapírral, és kb. 45 percig süssük. Ha megsült a tészta, borítsuk ki, és hagyjuk kihűlni. A süteményt vonjuk be a felolvasztott tortabevonóval, és díszítsük fel tetszés szerint. Kockára vágva tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése