Ads 468x60px

Pages

Mexikói vaníliás csokoládétorta

 2803.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
1 csésze holland kakaópor,
1 teáskanál fahéj,
37,5 dkg vaj,
2,5 csésze cukor,
2 teáskanál vanília aroma,
6 nagy tojás,
3 teáskanál instant kávé,
3 evőkanálnyi forró víz,
1 csésze, író,
a krémhez:
1/2 csésze tejszín,
1/2 teáskanál fahéj,
1 teáskanál instant kávé,
1 rúd vanília,
20 dkg reszelt tejcsokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyünk sütőpapírt az aljára és vajazzuk ki a 28 cm átmérőjű tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyítsük lazán össze a lisztet, a kakaót és a fahéjat, majd tegyük félre. Külön tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a vanília aromával. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel. Szórjuk bele a lisztes keverék felét. Egy bögrében oldjuk fel a kávét egy kis forró vízben, és adjuk hozzá az írót. Öntsük ennek a felét is a tésztához, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezt követi a lisztes keverék és az író másik fele, ezeket is alaposan keverjük bele. Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd 55 percig, míg a teteje ruganyos nem lesz. Ez alatt elkészítjük a krémet. Forraljuk össze a tejszínt, a fahéjat, a vaníliát és a kávét, majd öntsük a csokoládé reszelékre. Kicsit hagyjuk állni, majd keverjük egyenletesre. Mikor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, a krémet pedig még langyosan öntsük tészta tetejére. Vizes késsel simítsuk egyenletesre, és hagyjuk megszikkadni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése