Ads 468x60px

Pages

Kanadai csokoládé mousse

 2801.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg fehér csoki,
3 tojás,
1 evőkanál zselatin,
4 felvert tejszín.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett. Ugyancsak vízgőz felett verjük fel kemény habbá a tojások fehérjét, adjuk hozzá a vízbe áztatott zselatint, és addig keverjük, míg a zselatin el nem olvad. Gőzről levéve óvatosan keverjük hozzá az olvasztott csokit, majd a kemény habbá vert tejszínt. Öntsük tepsi, vagy kör alakú jénai tálba, és kb. 10-12 órára, tegyük hűtőbe. Tálaláskor 2 evőkanalat melegvízbe mártva formázzunk daragaluska nagyságú részeket. Gyümölcsökkel díszíthetjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése