Ads 468x60px

Pages

Egyiptomi aprósütemény

 2802.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg forrázott, darált mandula,
10 dkg porcukor,
1 teáskanál rózsaszirup,
1 mokkáskanál reszelt narancs- vagy citromhéj,
1 tojásfehérje habja,
1 evőkanál reszelt dió,
2 evőkanál porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a mandulát, a porcukrot, a rózsaszirupot, a reszelt narancshéjat, és a tojáshabot keverőgépbe. Ha formálható masszává kevertük (a sziruppal, tojáshabbal vagy a mandulával még variálhatunk), vizezzük be tenyerünket, és gömbölyítsünk féldiónyi gombócokat, majd nyomjuk laposra. Keverjük össze a megmaradt diót, cukrot. Mártsuk a lapokat a habba, majd a diós cukorba. Melegített langyos sütőben süssük 10-15 percig, vagy míg duplájára nőnek és arany sárgára sültek. Hagyjuk kihűlni. Késsel óvatosan emeljük ki a tepsiből.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése