2813.
Móra László receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
kevés só,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dkg sütőpor,
1,5 dl étolaj,
1 kávéskanálnyi fahéj,
3 egész tojás,
3 dl reszelt répa,
5 dkg dió,
5 dkg reszelt étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Az alapanyagokat fakanállal keverjük teljesen simára, majd öntsük kikent, kilisztezett tortaformába. Közepes sütőben 160 fokon 50-55 percig süssük. Eközben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Miután kihűlt a torta, vágjuk ketté, legegyszerűbben egy recés késsel. Barack- vagy eperdzsemmel vékonyan töltsük be, majd a torta egész felületét is kenjük meg lekvárral, és végül szeletelt mandulával szórjuk körbe. Mikor megszikkadt, szeleteljük fel, és porcukorral hintsük meg.
20 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
kevés só,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dkg sütőpor,
1,5 dl étolaj,
1 kávéskanálnyi fahéj,
3 egész tojás,
3 dl reszelt répa,
5 dkg dió,
5 dkg reszelt étcsokoládé.
Az alapanyagokat fakanállal keverjük teljesen simára, majd öntsük kikent, kilisztezett tortaformába. Közepes sütőben 160 fokon 50-55 percig süssük. Eközben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Miután kihűlt a torta, vágjuk ketté, legegyszerűbben egy recés késsel. Barack- vagy eperdzsemmel vékonyan töltsük be, majd a torta egész felületét is kenjük meg lekvárral, és végül szeletelt mandulával szórjuk körbe. Mikor megszikkadt, szeleteljük fel, és porcukorral hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése