2806.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg darált mandula,
10 dkg cukor,
3 tojás,
8 dkg vaj,
tej,
barackíz,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a tört mandulát, a cukrot az egész tojásokkal, a vajjal és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk félujjnyi vastagra és négyszegletes darabokra vágva barackízzel kenjük meg. A tésztadarabok négy sarkát összefogva erősen nyomjuk össze. Forró sütőben süssük. Tálaláskor vaníliás cukorral szórjuk meg.
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg darált mandula,
10 dkg cukor,
3 tojás,
8 dkg vaj,
tej,
barackíz,
vaníliáscukor.
Gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a tört mandulát, a cukrot az egész tojásokkal, a vajjal és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk félujjnyi vastagra és négyszegletes darabokra vágva barackízzel kenjük meg. A tésztadarabok négy sarkát összefogva erősen nyomjuk össze. Forró sütőben süssük. Tálaláskor vaníliás cukorral szórjuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése