2828.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg főtt, áttört burgonya,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 mokkáskanál só,
1 csomag vaníliáscukor.
20 dkg főtt, áttört burgonya,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 mokkáskanál só,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze
a meghámozott, még forrón áttört burgonyát a sütőporral elkevert liszttel, a
margarinnal, a porcukorral, a tojással, a tejföllel, a sóval és a
vaníliáscukorral. Sima tésztának kell lennie. Formázzuk egy cipóba, és legalább
egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk
egy-két milliméter vastagságúra. Derelyemetszővel szabjunk belőle tetszés
szerinti kis alakzatokat, majd tegyük sütőlemezre és toljuk az előmelegített,
forró sütőbe. Közepes lángon süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése