Ads 468x60px

Pages

Burgonyás keksz

 2828.

HOZZÁVALÓK:

50 dkg liszt,
20 dkg főtt, áttört burgonya,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1 mokkáskanál só,
1 csomag vaníliáscukor.

 

ELKÉSZÍTÉS:

Dolgozzuk össze a meghámozott, még forrón áttört burgonyát a sütőporral elkevert liszttel, a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a tejföllel, a sóval és a vaníliáscukorral. Sima tésztának kell lennie. Formázzuk egy cipóba, és legalább egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk egy-két milliméter vastagságúra. Derelyemetszővel szabjunk belőle tetszés szerinti kis alakzatokat, majd tegyük sütőlemezre és toljuk az előmelegített, forró sütőbe. Közepes lángon süssük meg. 


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése