Ads 468x60px

Pages

Pityókás sherrykoszorú

 2827.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg porcukor,
4 tojás,
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 narancs reszelt héja,
1 púpozott evőkanál nescafé,
zsiradék és liszt a formához,
a sziruphoz:
10 dkg kristálycukor,
2 narancs leve,
5 cl sherry (vagy tokaji aszúféle),
tejszín a díszítéshez.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a vajat nagyon habosra, adjuk hozzá a cukrot, és verjük fel újra. Keverjük bele egymás után a tojásokat, végül a sütőporral összeszitált lisztet is. Az így kapott tésztát felezzük el, az egyik felébe keverjük bele a narancshéjat, a másikba pedig a kávét. Ezután töltsük a világos és a sötét masszát rétegesen egy enyhén kikent és kilisztezett kuglófformába, majd keverjük össze egy fakanál nyelével enyhén, hogy márványszerű legyen. A kuglófmasszát süssük enyhén előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 percig tűpróbát végezve. Hűtsük egy kicsit, majd rácsra kiborítva teljesen hűtsük ki. Ezalatt készítsük el a szirupot úgy, hogy keverjük össze a cukrot a narancslével, majd forraljuk fel kis lángon óvatosan keverjük bele a sherryt, hagyjuk kihűlni a szirupot. Szurkáljuk meg egy vékony kötőtűvel a kuglófot, a lyukakba csepegtessük bele a szirupot. Folytassuk ezt mindaddig, míg a szirup elfogy. Díszítsük végül még tejszínhabbal a "pityókás" kuglófot, mielőtt felszolgálnánk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése