Ads 468x60px

Pages

Tejszínes rizstorta

 2814.

HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
4 tojás,
8 dkg cukor,
10 dkg liszt,
a rizshez:
12 dkg rizs,
4,5 dl tej,
10 dkg cukor,
2 dkg vaníliáscukor,
6 dl tejszín,
ízlés szerint lekvár,
őrölt fahéj,
kivi, ribizli, málna,
mandula.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások fehérjét verjük habbá a cukorral, majd keverjük össze a sárgájával. Adjuk hozzá a lisztet is, és dolgozzuk egynemű masszává. A masszát töltsük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, majd kenjük simára. 180 fokon kb. 25 percig süssük. A rizst mossuk meg, a tejet a cukorral és vaníliáscukorral forraljuk fel, majd tegyük bele a rizst, és pároljuk puhára. Párolás után hűtsük ki, majd a tejszínt verjük fel habbá, és ebből 4 dl-t a rizzsel lazán keverjünk össze. A piskótát kenjük meg eper- vagy málnalekvárral, majd töltsük rá a tejszínhabos rizst, amit kenjünk simára, és tegyük hűtőbe dermedni. Dermesztés után vágjuk ki a formából, és díszítsük a maradék tejszínhabbal. Egy mokkáskanálra tegyünk őrölt fahéjat, és gyengéden fújjuk rá a torta tetejére 15-20 cm távolságból. Egy kivit vágjunk szeletre vagy cikkekre, és rakjuk körbe a torta tetejét, a közepére ribizlit vagy málnát tehetünk. A szélét szeletelt mandulával díszítsük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése