Ads 468x60px

Pages

Ittas rétes

 2826.

HOZZÁVALÓK:
2 csomag réteslap,
4 dkg vaj,
4 db zsemle (száraz),
20 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
negyed rúd vanília,
1 liter fehérbor,
1 csomag vaníliás cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a száraz zsemléket, pirítsuk meg az így nyert morzsát kevés vajon. Közben forraljuk fel a bort a cukorral, és a vaníliával, majd a felét öntsük a pirított zsemlemorzsára. Amikor kihűlt, a vajjal meglocsolt rétestésztán osszuk el a keveréket, hintsük meg megmosott mazsolával bőven. Tekerjük fel és süssük meg. Amikor félig megsült a rétes, öntsük rá a maradék forró bort, és addig süssük, míg a bort be nem issza. Hintsük meg melegen vaníliás porcukorral és tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése