Ads 468x60px

Pages

Mandulás figurák

 2817.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojássárgája,
45 dkg liszt,
só,
2-3 evőkanál hideg víz,
a tetejére:
1 tojássárgája,
a díszítéshez:
szórócukor,
szeletelt mandula,
apró fenyőmagok.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, a vaníliáscukorral és a tojássárgájával. A lisztet egy csipetnyi sóval ízesítsük, és a vízzel együtt dolgozzuk a vajas alapba. A tésztát fóliával takarjuk le és kb. 1 órára tegyük hűtőszekrénybe. Közben a sütőt 200 fokra melegítsük elő. Nyújtsuk a tésztát belisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra és különféle formákkal szúrjuk ki. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és a tojássárgájával kenjük meg. A cukrokkal, a mandulával vagy a fenyőmaggal szórjuk meg, majd 8-10 perc alatt süssük aranysárgára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése