Ads 468x60px

Pages

Puncsfánk

 2820.

HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
14 dkg cukor,
14 dkg liszt,
kevés citromíz,
cukorszirup,
2 szelet csokoládé,
14 dkg darált mandula,
rum.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk piskótatésztát a tojások sárgájából, a cukorból, a tojások felvert habjából és a lisztből, kis citromízzel. Nyújtsuk ujjnyi vastagra, fánk szúróval szurkáljuk ki, majd süssük ki. A megmaradt tésztát vágjuk finomra, és sűrű cukorsziruppal öntsük le. Tegyük bele a puhított csokoládét, a darált mandulát és ízlés szerint rumot. Két-két fánkot illesszünk össze a töltelékkel, melyet jó ujjnyi vastagon tegyünk közé, oldalt elsimítva, felül narancs jéggel vonjuk be.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése