2815.
Pohm Rudolf receptje
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 dl tejföl,
3 dkg élesztő,
2 dkg só,
reszelt sajt a tésztába.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük egy órán át hűtőszekrényben. Ezek után nyújtsuk ki, közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, és süssük ki. Közben főzzünk 10 tojást keményre, majd pucoljuk meg, és válasszuk külön a fehérjét a sárgájától. 5 tojássárgáját keverjünk ki margarinnal habosra, majd adjuk hozzá a sót, és az ízlés szerinti ízesítést, és ezt halmozzuk a kihűlt pogácsa tetejére. Közben a fehérjét és a maradék sárgáját vágjuk össze amilyen kicsire csak lehet, és a pogácsa tetején lévő krémet mártsuk bele vagy a fehérjébe, vagy a sárgájába, vagy kaviárba, ami rajtamarad a krémen. Ez gusztusos, színes és jól mutat.
60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 dl tejföl,
3 dkg élesztő,
2 dkg só,
reszelt sajt a tésztába.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük egy órán át hűtőszekrényben. Ezek után nyújtsuk ki, közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, és süssük ki. Közben főzzünk 10 tojást keményre, majd pucoljuk meg, és válasszuk külön a fehérjét a sárgájától. 5 tojássárgáját keverjünk ki margarinnal habosra, majd adjuk hozzá a sót, és az ízlés szerinti ízesítést, és ezt halmozzuk a kihűlt pogácsa tetejére. Közben a fehérjét és a maradék sárgáját vágjuk össze amilyen kicsire csak lehet, és a pogácsa tetején lévő krémet mártsuk bele vagy a fehérjébe, vagy a sárgájába, vagy kaviárba, ami rajtamarad a krémen. Ez gusztusos, színes és jól mutat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése