Ads 468x60px

Pages

Citromcsavarós kúpok

 2825.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
35 dkg keksz
3 tojásfehérje
a töltelékhez:
3 tojássárgája,
2 evőkanál tej,
1 evőkanál liszt,
5 dkg keserű csokoládé vagy kakaó,
25 dkg margarin.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze szárazon a porcukrot a dióval és a keksszel. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét és adjuk a kekszes anyaghoz. Simítjuk bele a masszát a citromcsavaróba, ujjunkkal fúrjunk bele lyukat, majd borítsuk ki, hagyjuk száradni. Főzzük fel a töltelékhez valókat takaréklángon, miután kihűlt adjuk hozzá a margarint, amit kavarjunk ki előre alaposan. Ezzel töltsük meg a kúpocskákat. Rakjunk az aljára ostyalapot (kekszet), a tetejére mázat.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése